Taas Matti ja Teppo!

26.6.2007 0:04

- Keikkailumme jatkuu normaalisti, eikä ole turvamiehiä tilauksessa, sanoo Matti Ruohonen.

- Yksittäistapauksia, joita pidän kohdallamme huonona tuurina, Matti Ruohonen (vas.) kommentoi kahta ampumavälikohtausta veljesten keikoilla.
- Yksittäistapauksia, joita pidän kohdallamme huonona tuurina, Matti Ruohonen (vas.) kommentoi kahta ampumavälikohtausta veljesten keikoilla. (EERO LIESIMAA)

18-vuotias mies surmattiin lähietäisyydeltä ampumalla juhannuspäivän iltana Mäntsälän suurlavan lipunmyyntikojujen edustalla. Samaan aikaan Matti ja Teppo Ruohonen valmistautuivat viihdyttämään tanssikansaa sisällä.

Kyseessä oli toinen ampuma-asevälikohtaus veljesparin keikkapaikalla vuoden sisällä. Viime lokakuussa ammuskeltiin Espoon Korpilahdella. Keikkapaikalta poistumassa olleet veljekset joutuivat luotisateeseen.

- Totta kai tällainen pysäyttää ja puhuttaa, vaikka emme Tepon kanssa ole kriisipalavereita pitäneet, Matti Ruohonen sanoo.

- Todella järkyttävää ja ikävää, että tällaista tapahtuu. On kuitenkin väärin korostaa meidän rooliamme.

Ruohonen muistuttaa, että välikohtaukset ovat tapahtuneet juhla-alueen ulkopuolella, eivät sisätiloissa.

- Ne eivät ole olleet mitenkään meihin tai musiikkiimme kohdistuvia aggressioita. Lieveilmiöt ovat huonoa tuuria meidän kohdalla.

Matti ja Teppo esiintyivät normaalisti.

- Emme me eivätkä ihmiset salissa tienneet, mitä oli tapahtunut. Jos tällaista tapahtuisi sisällä, tanssit loppuisi kuin seinään tietysti.

Vasta puoliltaöin Ruohosille selvisi, että nuori mies oli menettänyt henkensä juhla-alueen edustalla vähän ennen heidän esiintymistään.

Matti Ruohonen on pohtinut, miksi kaksi välikohtausta on osunut juuri heidän keikoilleen lyhyen ajan sisällä.

- Suosio on kova. Teemme paljon keikkoja paikoissa, joihin kerääntyy monenlaista porukkaa.

Hän suhtautuu ampumavälikohtauksiin yksittäistapauksina, eikä näe tekojen motiiveilla mitään yhteyttä viihdemusiikkiin tai sen esittäjiin.